Qui A Inventer La Tarte Tropezienne?

Qui A Inventer La Tarte Tropezienne

De afgelopen weken is er op ons blog al veel vermeld over Saint-Tropez. We hebben echter iets wat alles met Saint-Tropez  te maken heeft nog niet genoemd. Daarom deze week in de spotlights: de Tarte Tropézienne! Wie in Saint-Tropez is geweest kent deze taart ongetwijfeld en wellicht ook het verhaal achter de taart. Qui A Inventer La Tarte Tropezienne De Tarte Tropézienne werd halverwege de vorige eeuw bedacht door de Poolse pâtissier Alexandre Micka die in het toen nog slaperige vissersdorpje een patisserie opende. Hij maakte daar onder andere een brioche met een crème vulling op basis van een recept van zijn grootmoeder. Qui A Inventer La Tarte Tropezienne Aan hem de eer om in 1955 de catering te verzorgen voor de film crew van de film ‘Et Dieu… créa la femme’ met in de hoofdrol Brigitte Bardot. Deze film maakte niet alleen Brigitte Bardot, maar ook de brioche van Alexandre Micka beroemd. Brigitte Bardot proefde de taart en was meteen verkocht. En zij is het ook die de naam voor de taart bedacht. Qui A Inventer La Tarte Tropezienne In 1985 komt Albert Dufrêne in het bedrijf en na het overlijden van Alexandre Micka mag hij zich “Président de la Tarte Tropézienne’ noemen. Hij pakte alles meteen groots aan. Het hele productieproces werd volledig geautomatiseerd. De taarten die in de fabriek in Cogolin gefabriceerd worden vinden hun weg niet alleen meer naar de Côte d’Azur, maar ook naar het buitenland. Qui A Inventer La Tarte Tropezienne De Tarte Tropézienne, ook wel ‘La Trop’ genoemd, is inmiddels in vier maten verkrijgbaar, er is zelfs een eenhaps ‘Baby Trop’. Naast de originele taarten zijn ze er nu ook met toevoeging van frambozen of aardbeien. Het enige overigens wat sinds het ontstaan van de Tarte Tropézienne in 1955 niet is veranderd, is het recept. Dit recept is inmiddels het bewaarde geheim van Saint-Tropez en misschien wel van de hele Côte d’Azur! Ga je deze zomer naar Saint-Tropez of omgeving, vergeet dan niet om de enige echte Tarte Tropézienne te proeven. Qui A Inventer La Tarte Tropezienne Het spreekt voor zich dat velen inmiddels geprobeerd hebben de beroemde taart na te maken. Ook onze Nederlandse tv kok Rudolph van Veen heeft een poging gewaagd. Zijn taart komt volgens hem heel goed in de buurt van het origineel. Ben je benieuwd naar het recept dan kan je het, inclusief instructievideo, hier bekijken: http://www. 24kitchen. nl/recepten/tarte-tropezienne Qui A Inventer La Tarte Tropezienne Hoe dan ook, aller profiter de la Tarte Tropézienne!.

You might be interested:  Comment Décorer Gâteau?

Qu’est-ce que la tarte tropézienne?

La tarte tropézienne, ou simplement la tropézienne, est un gâteau monté à partir d’une brioche au sucre, fendue en deux au niveau de sa taille, et garnie d’un mélange de deux crèmes (crème pâtissière et crème au beurre), une recette d’origine familiale du pâtissier polonais Alexandre Micka.

Qu’est-ce que la tropézienne?

La tropézienne est une brioche parsemée de sucre en grains qui est fourrée d’un mélange de crème au beurre et de crème pâtissière, éventuellement aromatisée avec de l’eau de fleur d’oranger, ou plus rarement de rhum. Depuis le milieu des années 2000, la technique de fabrication de la crème pâtissière s’est automatisée.

Qui fabrique la tarte de Saint-Tropez?

Alexandre Micka est chargé de réaliser les repas pour toute l’équipe. Il présente sa tarte. Brigitte Bardot lui suggère de la nommer « tarte de Saint-Tropez ». Le pâtissier, lui, opte pour « tarte tropézienne ». Dans la foulée, il déposa la marque et le brevet de fabrication,.

Quels sont les symboles de l’art de vivre à la tropézienne?

Aujourd’hui, La Tarte Tropézienne est l’un des symboles de « l’art de vivre à la tropézienne », et sa dégustation, un rituel obligé pour les vacanciers.

Author: Delmare Gareau
Qui A Inventer La Tarte Tropezienne?